Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ξυλοδαρμός Χατζηδάκη


Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας: «Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος». Συνεχίζει με διάφορα σάλια και σαχλαμάρες περί δήθεν επιθέσεων προς τους νεοδημοκράτες γιατί αυτοί αντιστέκονται στο μνημόνιο. Τα τελευταία τα προσπερνώ, προφανώς είτε απευθύνονται σε λοβοτομημένους είτε οι άνθρωποι κάνουν χιούμορ!

Για το εισαγωγικό τους στέιτμεντ όμως, θα ήθελα να υπενθυμίσω κάτι. Ένας Γέρος Μωραΐτης έλεγε: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Πονάει έ; Αλλά είναι ο δρόμος τον οποίο δείχνει ακόμα ο Γέρος της Σταδίου. Μόνον έτσι «… οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι»! Και η ώρα έρχεται κύριοι.

Αποτίω φόρο τιμής στους μαχόμενους κουκουλοφόρους διαδηλωτές. Η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει στα στήθια τους.  Αυτά τα παλληκάρια είναι οι προάγγελοι της Επανάστασης. Αλλά έτσι ήταν πάντα!

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία!


Γιατί άραγε η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τα άρθρα 2 (ΔΕΚΟ), 3 (προσλήψεις και εισοδηματική πολιτική), 12 (Αγροτική Τράπεζα) και 15 (Διαιτησία), σήμερα ξημερώματα; Ειδικά για την Αγροτική Τράπεζα, ποιος ο λόγος; Όχι βέβαια γιατί είναι «υπεύθυνο» κόμμα ή γιατί νοιάζεται για την κατάσταση της χώρας. 

Η απάντηση θα γίνει εμφανής προσεχώς. «Διαπραγματεύσεις» για την εξεταστική για την οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία φοβάται. Αλλά δυστυχώς μόνο τη φθορά από τους ψιθύρους που θα μπορούσαν να ακουστούν. Το ΠΑΣΟΚ απλώς μπλοφάρει. Και ότι κερδίσει. Ούτως ή άλλως και οι δύο δουλεύουν για το ίδιο αφεντικό. Αλλοίμονο στους Έλληνες!

Αλλά ο προφανής εμπαιγμός και το κουκούλωμα θα μείνουν ατιμώρητα;  Ο λαός θα μείνει και πάλι απλός παρατηρητής; Θα υποκριθεί και πάλι ότι δεν κατάλαβε;

Ναι. Θα υποκριθεί. Δυστυχώς. Μέχρι πότε; Η απάντηση έχει ήδη δοθεί από άλλους. Μέχρι να τα χάσει όλα. Η Επανάσταση θα έρθει μόνον τότε. Μόνο η πλήρης εξαθλίωση μπορεί να ξεσηκώσει τους επί σειρά ετών «βολεμένους» και εκφαυλισμένους. Όχι νωρίτερα. Δυστυχώς: Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία!