Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το μεγάλο μας τσίρκο

Εκατόν πενήντα πέντε Εφιάλτες έδωσαν εχτές στήριξη στην κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και η Ελλάς τετέλεσθαι!

Ο δοσιλογισμός αυτή τη φορά φοράει προβιά πατριωτισμού. Άκουσον άκουσον! Πουλάνε την Ελλάδα για να μην υποτίθεται υπάρξει «στάση πληρωμών». Όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι ψέμα. Τα 20 δις ευρώ, του ετήσιου μισθολογικού κόστους της Ελλάδος καλύπτoνται άνετα από το ΑΕΠ. Ο συνεχής δανεισμός πάει κατευθείαν στους τραπεζίτες και εννοείται στις μίζες των πολιτικών μας, σήμερα των πασόκων.

Δυστυχώς το κίνημα της πλατείας ατροφεί. Όμως, οι συνέλληνες πρέπει να συναισθανθούν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αν η ανατροπή δεν γίνει προ της ψήφισης του «Μεσοπροθέσμου» το παιχνίδι τελείωσε. Η επερχόμενη εξαθλίωση θα είναι ζήτημα μηνών. Και φευ, κανένας δε βλέπει σήμερα δύναμη ανατροπής.

Κάτι τελευταίο. Διαβάζω σχόλια για τον κ Βενιζέλο, αναφέρομαι στο σημερινό, στο γαλλικό τύπο. Μόνο ειρωνείες για το βάρος του βρήκα. Λένε ότι δεν μπορεί να πείσει ότι οι Έλληνες πεινάνε! Πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε ότι αυτό που «πουλάει» στην Ανατολή μπορεί και να μην πουλάει στη Δύση. Δυστυχώς όμως ο κ Βενιζέλος έχει άλλο ρόλο. Διττό! Να κρατηθεί ο κ Παπανδρέου στην πρωθυπουργική καρέκλα. Να «στραβώσει» τους ιθαγενείς._