Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ελληνικά ΜΜΕ

Αποδίδω τις συμπεριφορές και αυταπάτες των συμπολιτών στη συστηματική παραπληροφόρηση τους. Σήμερα, το «έγκριτο» Βήμα, μας «ενημερώνει» για τον αγώνα που έδωσε ο κ Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κατά την τελευταία συμφωνία για το ελληνικό χρέος! Φυσικά, τότε, ακόμα και τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν πει ότι η τελική απόφαση λήφθηκε το προηγούμενο βράδυ της σύσκεψης, μετά από συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί. Αλλά έτσι ήταν πάντα «το συγκρότημα». Όταν οι κρουνοί του κρατικού χρήματος κατευθυνθούν κατάλληλα, το συγκρότημα αναλαμβάνει την «ενημέρωσή» μας!

Είναι ανατριχιαστικό επίσης να ακούς τον κ Καψή στο δελτίο του Mega. Η αποθέωση του δράματος! Ορισμένες φορές αφαιρούμαι και νομίζω ότι φωνάζει λυσσομανώντας «Πασόκ και τα μυαλά στα κάγκελα». Αλλά μετά συνέρχομαι και αναρωτιέμαι για ποια μυαλά μιλάει; Βέβαια όλοι ξέρομε την «ιστορία» του ανδρός. Αν δεν ήταν γιός του πατέρα του και Πασόκ, απλά δεν θα υπήρχε!

Περνώντας από την Κυπαρισσία, φίλοι, μου είπαν ότι μπορεί να κλείσουν το Νοσοκομείο της πόλης. Δεν ξέρανε ακριβώς, μου μετέφεραν ότι ακούγεται στην τοπική κοινωνία. Και τι θα γίνουν τα γερόντια που νοσηλεύονται; Θα τους παραδώσουν στους ιδιώτες; Aναρωτήθηκα. Κομουνίστρια, συντρόφισσα από τα παλιά, είχε την απάντηση. Ιδιώτες επενδυτές στην υγεία; Αυτά είναι ανέκδοτα. Τα γερόντια απλά θα πεθάνουν και οι κυβερνώντες θα επιτύχουν το σκοπό τους. Θα πάψουν να πληρώνουν συντάξεις. Αυτό θέλουν.

Δυστυχώς και η δική μου διαπίστωση είναι μια από τα ίδια. Ο ελληνισμός πουλήθηκε, μετά από χρόνια συστηματικής υπονόμευσης, και τώρα δρομολογείται η εξαφάνισή του. Όσοι δεν πεθάνουν θα εξαθλιωθούν. Να κλείσω με επιστροφή στο σημερινό Βήμα. Η «έγκριτη» εφημερίδα, χρόνια στο κουρμπέτι, μας ενημερώνει πώς να βρούμε δουλειά στο εξωτερικό. Οπότε τώρα γνωρίζουμε και την εναλλακτική, πέραν του θανάτου και της εξαθλίωσης!