Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η κάρτα του πολίτη


«καὶ ποιεῖ πάντας τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους,
καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς,
καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους,
ἵνα δώσουσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν
τῆς δεξιᾶςἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα
μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι
εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα,
τὸ ὄνομα τοῦ θηρίουτὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ»
Αποκάλυψη του Ιωάννη, Κεφάλαιο 13, παράγραφοι 16 και 17


Ήρθε λοιπόν η ώρα εφαρμογής της περιβόητης «κάρτας του πολίτη». Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι άπαξ και αρχίσει να εφαρμόζεται, σύντομα θα καταργηθούν, τα όποια περιθώρια «προαιρετικής χρήσης» αφήνονται επί του παρόντος. Ο σκοπός των δοσίλογων κυβερνώντων μας είναι η κάρτα να επιβληθεί σε όλους υποχρεωτικά. Προφάσεις θα βρεθούν άφθονες. Και οπωσδήποτε όλες θα είναι «για το καλό του πολίτη»!

Μιλάμε για οργουελικές καταστάσεις. Πλήρης κατάργηση της ελευθερίας του ατόμου. Θα καταγράφεται κάθε δοσοληψία μας, κάθε αγορά μας, κάθε κίνησή μας. Τα πάντα θα βρίσκονται εκεί. Άραγε πού; Στο κράτος. Μα ποιοι είναι το κράτος; Αυτοί ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο για τη μίζα, το κότερο και το διαμέρισμα στις Βρυξέλες. Τα πλυμένα και τα άπλυτα εσένα «του έλληνα πολίτη» θα προστατέψουν; Υπάρχει κανείς που τους εμπιστεύεται;

Ακούω την αντίρρηση του «νομοταγούς» αναγνώστη. «Δεν με νοιάζει, εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω». «Δεν έχω περίεργα βίτσια, δεν αγοράζω χειροπέδες και μαστίγια, δεν επισκέπτομαι οίκους ανοχής». «Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, δεν αγοράζω σουτιέν, δεν πηγαίνω σε ύποπτα μπαρ».  «Δεν είμαι αναρχικός, δεν αγοράζω περίεργα βιβλία». «Δε μετέχω σε καμία κρυφή λέσχη, οπότε δεν έχω πρόβλημα πως θα πληρώσω τη συνδρομή μου». «Δεν είμαι εβραίος, δεν θα πληρώσω ποτέ για την περιτομή του γιού μου». «Δεν είμαι μουσουλμάνος, αγοράζω και χοιρινό όταν πηγαίνω στο χασάπη». «Δεν έχω ερωμένη, δε θα της αγοράσω ποτέ δώρα, δε θα πάω ποτέ σε ξενοδοχείο μαζί της». «Δεν κάνω κρυφές δωρεές σε κανέναν». Και ο «νομοταγής» μπορεί να συνεχίσει επί μακρού.

Απάντηση στο «νομοταγή»; Καμία. Αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα με την «κάρτα». Και δεν θα αναρωτηθώ, τι απολαμβάνει στη ζωή του ο φίλος μας ο «νομοταγής». Δικός του λογαριασμός. Είναι όμως και δικός μας λογαριασμός να έχομε κρυφή ερωμένη, να είμαστε αναρχικοί, κρυφαδελφές, μασόνοι και ότι άλλο νομίζει ο «νομοταγής» ότι μπορεί «να μας πληγώσει λεκτικά». Αυτοί είμαστε. Και δεν θέλουμε να δώσουμε ραπόρτο σε κανένα τσανακογλείφτη δικτατορίσκο τύπου Ραγκούση, Παπανδρέου, Παπακωσταντίνου και δε συμμαζεύεται.

Παρακολουθώ την αντίδραση της Εκκλησίας. Δυστυχώς μόνο τους «ανθρώπους της Εκκλησίας» ακούω να αντιδρούν. Αλλά και αυτοί, το μόνο που επίσημα ζητάνε είναι να μην υπάρχει το 666. Και φυσικά οι κυβερνώντες τους κοροϊδεύουν. Και τους λένε ότι δεν θα υπάρχει «bar code», η «κάρτα του πολίτη» θα είναι ανάλογη με τις πιστωτικές κάρτες. Εδώ υποπτεύομαι τους «αγίους» μας. Ή είναι πολύ αφελείς. Ή το αίτημά τους είναι πρόφαση. Να δείξουν ότι αντιδρούν και να έχουν έτοιμο το δρόμο για το «συμβιβασμό».

Δεν είναι αντιληπτό ότι η φιλοσοφία της «κάρτας» είναι το πρόβλημα; Η Εκκλησία και κάθε υγιής φορέας στον τόπο αυτό, πρέπει αυτή τη φιλοσοφία να καταδικάσουν.

Και τελειώνω για απόψε με ένα ερώτημα. Σε ποιά άλλη χώρα εφαρμόζεται η «κάρτα του πολίτη» των νεοταξιτών κυβερνώντων μας; Απαντάω μετά λόγου γνώσης. Σε καμία. Σε απολύτως καμία! Ο δοσίλογος πρωθυπουργός μας προσφέρει την ψωροκώσταινα ως πειραματόζωο στα αφεντικά του. Και εμάς.