Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Βουλιάζουμε


«Κουφάλες-κουφάλες
έρχονται οι κρεμάλες»
Σύνθημα διαδηλωτών έναντι της ελληνικής βουλής,
23 Φεβρουαρίου 2011
  
«Η επιμονή του (εννοεί τον κ Παπανδρέου)
σε αυτή την όντως θανατηφόρα πολιτική για την Ελλάδα
δείχνει ότι ο άνθρωπος ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία
ή είναι μωρός ή ότι κάνει ό,τι του ’ρχεται»
Στάθης, 26 Φεβρουαρίου 2011;


Η περίπτωση μη θετικής λύσης από την Ευρώπη στην επερχόμενη διάσκεψη κορυφής της 25ης Μαρτίου φαντάζει εφιαλτική για τη χώρα μας. Τότε, ο Θεός ας φυλάξει τους Έλληνες και δη τη φτωχολογιά. Η σταδιακή εξαθλίωσή της με τη συνακόλουθη εθνική αποψίλωση θα είναι αναπόφευκτη.

Η διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου ήταν σχετικά μαζική αλλά δυστυχώς υποτονική. Τα μεσαία στρώματα του ελληνικού λαού ουσιαστικά απόντα. Δι’ εμέ, ενδείξεις επιτυχίας της συστηματικής μετά τη μεταπολίτευση υπονόμευσης και ναρκοθέτησης του πατριωτισμού. Ο λαός δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τι είναι οικονομική πολιτική, τι εθνικό ξεπούλημα και τι προδοσία. Όπως έλεγα και στις 15 Δεκεμβρίου 2010, θα τον ξεσηκώσει μόνο η πλήρης εξαθλίωσή του. Φοβάμαι όμως ότι τότε θα είναι εντελώς εξουδετερωμένος και ανίσχυρος να επιβάλει καταστάσεις. Και η Ελλάδα-κράτος θα έχει ήδη περάσει στην ιστορία και τους θρύλους των ξενιτεμένων ελλήνων. Θυμίζω τον λόγο του Μακαριστού Χριστόδουλου «υπάρχει σχέδιο να μας εξουδετερώσουν ως έθνος και άλλοι λαοί να έρθουν να κατοικίσουν σε τούτα τα μέρη».

Άκουσα το δημοσιογράφο κ Ιγνατίου, αν θυμάμαι καλά προ βδομάδας περίπου, να δηλώνει ότι μετά την πρόσφατη αιγυπτιακή εξέγερση, η στρατιωτική χούντα που εγκαταστάθηκε είναι χειρότερη από αυτή του Μουμπάρακ. Αισχρή αμερικάνικη προπαγάνδα. Στην Αίγυπτο η πρόοδος είναι πολύ αργή αλλά υπάρχει. Και υπάρχει όραμα και εθνική ανάταση. Ο λαός έχει πάντα να κερδίσει όταν ξεσηκώνεται έναντι των νταβατζίδων του. Και είναι πολύ εύγλωττη η προσπάθεια του κ Ιγνατίου. Η παγκόσμια καθεστώσα τάξη τρέμει τους λαούς.

Και κάτι για το τέλος. Καταγγέλλουν τα επεισόδια βίας κατά τη διαδήλωση. Ο φλεγόμενος αστυνομικός και τα τοιαύτα. Η άποψή μου. Κανένα καθεστώς δεν αλλάζει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων με «το σταυρό στο χέρι». Ο φλεγόμενος αστυνομικός έχει διαλέξει στρατόπεδο. Είναι πραιτοριανός στους δικτάτορες της Λερναίας Ύδρας με τα 300 κεφάλια. Υπηρετεί άραγε το λαό; Οι δικτάτορες σε περίπτωση εξέγερσης είναι έτοιμοι να κατεβάσουν και το στρατό. Τι θα πρέπει να κάνει τότε ο λαός;