Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εν Αθήναις!

Ξημερώματα Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011, χωρίς εκπλήξεις. Ψήφισαν «ναι σε όλα» μόνο οι εναπομείναντες κυβερνητικοί βουλευτές, ήτοι 156. Ψήγμα αισιοδοξίας ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) ψήφισαν «όχι σε όλα». Κατά τα άλλα, αυτά που ξέραμε, δηλ. Νέο-Ελληνική Βουλή!

Ο μνημονιακός πρωθυπουργός περιχαρής, διατυμπάνισε: «Το 2012 θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013, απαλλαγή απ' το Μνημόνιο! Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας πια». Να θυμίσω ότι τις χρονιές 2012-2013, η Ελλάδα θα πρέπει να δανειστεί περί των 60 δισεκατομυρίων ευρώ μόνο για την «εξυπηρέτηση του χρέους». Ο νοών νοείτω, αλλά που να βρεθεί ο νοών;

Πολλά τα τραγελαφικά κατά τη συζήτηση, θα σημειώσω μόνο ένα, το οποίο δε βλέπω να το έχει προσέξει κανένας (όχι ότι θα έπρεπε).

Ο δήθεν κ Ραγκούσης είπε ότι η Κυβέρνηση έθεσε το ερώτημα: «θα πάρουμε εμείς, το βάρος στις πλάτες μας ή θα το φορτώσουμε στα παιδιά μας, γνωρίζοντας ότι θα καταρρεύσουν;». Συνέχισε λέγοντας ότι «στο ερώτημα εμείς ή τα παιδιά μας, είπαμε εμείς».

Τι να πεις στον κ Ραγκούση; Μα αν λέγατε «εμείς» κ Ραγκούση, έπρεπε να πείτε στοπ στα δανεικά και να τα βγάλετε πέρα. Δεν έχετε καταλάβει ότι δανειστήκατε το αίμα των παιδιών μας και προδώσατε την εθνική ανεξαρτησία; Ποιο παιδί μας θα έχει ελπίδα εργασίας, όπως την ξέραμε; Ευρωπαϊκών αποδοχών, όπως μας υποσχόσασταν; Δυνατότητας πρόσληψης στο Δημόσιο; Μόνιμη δουλειά; Επιτέλους, ντροπή.

Αλλά να ξεφύγω λίγο από τη Βουλή με δυο «μικροπολιτικά» ενσταντανέ, που νομίζω ότι δίνουν το χρώμα της πολιτειακής παρακμής μας. Ευθυμείτε!

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega (21 Δεκεμβρίου). Ριάλιτι βουλευτή ΠΑΣΟΚ, ο οποίος από το δελτίο και κλαψουρίζοντας ζητούσε «να δεχτεί ο Πρωθυπουργός να τον συναντήσει»! Ο κ Πρετεντέρης τον αβαντάριζε με «ρητορικές» ερωτήσεις. Εξαιρετικό. Μετά από αυτό βλέπω δίδυμο Πάνιας-Πρετεντέρη και έχει ο Θεός για τη συνέχεια!

Άρθρο κ Χατζηνικολάου στο real.gr (20 Δεκεμβρίου). Δέκα «διαμαρτυρόμενοι» βουλευτές ΠΑΣΟΚ απαιτούν: «Πρέπει να μας ακούν. Να μη μας φοβούνται, αλλά να μας ακούν». Έλεος και πάλι έλεος! Το πρόβλημα κύριοι «δέκα» δεν είναι αν «σας» φοβούνται, το πρόβλημα είναι ότι «τους» φοβάστε._