Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Εθνικά πωλητήρια


Μέσα του περασμένου Ιουνίου. Είχαν αρχίσει οι καλοκαιριάτικες ζέστες. Τα λέγαμε με φίλο, σε σουβλατζίδικο-συμπατριώτη (επιχειρηματίας παρακαλώ), επί της Πανεπιστημίου. Ο φίλος είναι ο Παναγιώτης, πρώην επάγγελμα, καθηγητής μαθηματικών (διάβαζε συνταξιούχος), και «καρα»-δεξιός! Πειραζόμαστε πάντα όταν βρισκόμαστε.

Η συζήτηση περί των «εθνικών πωλητηρίων», για τα οποία είχαμε διαβάσει σε γαλλικές εφημερίδες. Στο διαδύκτιο, σε ελληνικά blogs, είδαμε ότι αυτά που υπονοούσε η Le Monde, τα έλεγαν καθαρότερα αγγλικές και γερμανικές εφημερίδες. Άνθρωποι της κυβέρνησης έχουν δήθεν αρχίσει παζάρια για ξεπούλημα ελληνικής γης. Πτωχεύουν τεχνητά την Ελλάδα για να την πουλήσουν. Έχει αρχίσει η διαδικασία εκποίησης και ελληνικά νησιά έχουν ήδη βγει στο σφυρί, λένε! Όλα αυτά μαζί με σχόλια ότι οι διεφθαρμένοι έλληνες πολιτικοί, τώρα που δεν θα μπορούν να δανείζονται, για να υπάρχει χρήμα να κλέβουν, είναι αποφασισμένοι να ξεπουλήσουν νησιά και παραθαλάσσια.

Είμαι για άσχετο λόγο ανεβασμένος. Παρακολουθώ κυνικά τη συζήτηση (αμαρτία εξομολογούμενη!). Υπερβολές, σαχλαμάρες και τι ξέρουν οι φαφλατάδες γάλλοι; Αρχίζω τον Παναγιώτη στα μπινελίκια, που ξέρω ότι τον φτιάχνουν. Δεξιοχαμούρα, αιμορουφήχτρα, κρυφο-χουντοβασιλικό και τα τοιαύτα. Και ο Παναγιώτης παίρνοντας το σοβαρό του, με καρφώνει στα μάτια, και καταλήγει «να δεις που αυτοί (εννοεί την ελληνική κυβέρνηση), είναι βαλτοί για να κάνουν κακό».

Εχτές, ανήμερα των Χριστουγέννων, ανακοινώθηκαν στα δελτία ειδήσεων τα «εθνικά πωλητήρια». Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Μαρίνα Βουλιαγμένης, Σκοτίνα Πιερίας, Αφάντου Ρόδου στο σφυρί! Στα μουλωχτά, με την απειλή της χρεοκοπίας, με τα φούμαρα της κρισολογίας, με απειλές απολύσεων, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες επί των διαδικαστικών, με τη διαδικασία του επείγοντος, η Ελλάς εκποιείτε!

Θυμώνω. Και ξανά σε αυτά που ακούστηκαν στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Κανέλλη και Καμένος. Τους παρακολουθώ και τους δύο με μεγάλη προσοχή, κάθε φορά που μιλάνε. Εύγε τους, είναι Πατριώτες. Τους χαίρομαι και τους θαυμάζω. Όταν έχεις στο κύτταρό σου την Ελλάδα, σε όποιο κόμμα και να βρίσκεσαι, λάμπεις. Έχω στο τέλος λινκς των ομιλιών τους, όπως τις βρήκα ανεβασμένες αλλού.

Θέλω να φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ. Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα. Κανένας πατριώτης δεν νομιμοποιεί κανέναν να εκποιήσει ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Δεν με ενδιαφέρει αν η κρίση σας είναι πραγματική ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν θα μου κόψετε το μισθό ή τη σύνταξη. Δεν με φοβίζει η φτώχια. Αν τολμήσετε να προδώσετε, μαύρο φίδι που σας έφαγε!

Χαιρετίζω τον αγωνιστή Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Άξιος! Άξιος συνεχιστής, ανδρών επιφανών. Πού διαφωνείτε ρε πολιτικάντηδες, με αυτά που είπε στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος; Αν έχετε άλλη γνώμη, πέστε την. Τα μεσοβέζικα περί υπερέβην των καθηκόντων του και «έπρεπε να μιλήσει μόνο για την αγάπη και για τις χρονιάρες μέρες», αφήστε τα. Δεν θα υποδείξετε εσείς στον Αρχιεπίσκοπο, τι θα λέει. Το μόνο που καταλαβαίνω όταν ακούω τέτοια είναι ότι «έχετε λερωμένη τη φωλιά σας».  
 

Links

Λιάνα Κανέλλη. Ομιλία στη Βουλή – Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, Δεκέμβριος 2010. http://wp.me/pYyB8-8n

Πάνος Καμμένος. Ομιλία στη Βουλή – Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, Δεκέμβριος 2010.  http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_7443.html