Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Παρακολουθώ την εκλογική αντιπαράθεση. Τα ελληνικά ΜΜΕ προβάλλουν το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει στη σαλαμούρα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πλεονέκτημα του ότι μπορεί να είναι ο καταγγέλλων. Και όλοι ξέρουν ότι έχει πολλά να καταγγείλει. Αν και είναι πολύ συγκρατημένος. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι πιο επιθετικός. Προφανώς η πολιτική του καθοδήγηση είναι της γραμμής «να μην κατηγορηθούμε ως υπερβολικοί και τους τρομάξουμε». Στην Ελλάδα ότι ξεφεύγει από το μέσον περικόπτεται. Χρυσός νεοελληνικός κανών!
 
Το πρόβλημα στην προεκλογική διήγηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που θα βρει τα λεφτά. Και εδώ αντί του «λεφτά υπάρχουν», ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το «λεφτά θα μας δώσουν», εννοείται οι ευρωπαίοι. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαίοι θα μας δώσουν λεφτά γιατί από τη μία «το οφείλουν» από την άλλη γιατί «θα μας φοβηθούν»!
 
Από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η απειλή: Εμείς ή η δραχμή! Στην περίπτωση αυτή απορώ πως κατόρθωσαν οι προπαγανδιστές του συστήματος και κάναν απειλή το δίλλημα αυτό. Αλλά παραδέχομαι ότι το κατόρθωσαν!
 
Βέβαια η ΝΔ με σήριαλ γκαφών έχει κατορθώσει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση: Έχει το στίγμα της «δεξιάς». Και επιπλέον σήμερα η ΝΔ είναι και «μνημονιακή»! Με ταυτότητα δεξιά και «μνημονιακή» θέλω να δω από πού θα πάρει ψήφους η ΝΔ. Ως γνωστό στην Ελλάδα η δεξιά είναι η κακιά γριά και η αριστερά η καλή γριά (άλλη επιτυχία των προπαγανδιστών και αυτή!). Και το «μνημόνιο» είναι η πιστοποίηση του δοσιλογισμού, της ξενοδουλίας και της φτωχοποίησης των Ελλήνων (αυτό το λέω σοβαρά και το πιστεύω απόλυτα).
 
Προφανώς, επί του παρόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέτοιμος να σταθεί ως κόμμα εξουσίας! Αλλά, μπορεί να κάνει την έκπληξη. Τον αβαντάρει η ανύπαρκτη πολιτικά ΝΔ, με τον ξυλαγκουρισμό και την οικογενειοκρατία της ως σήματα κατατεθέντα.
 
Φινάλε με φιλική συμβουλή προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Κάποιους μην τους βγάζετε καθόλου στο γυαλί, ως κατανόηση των οικονομικών προβλημάτων της φτωχολογιάς. Θα σπάσουν τις τηλεοράσεις!