Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Γιώργος ή χάος»

Αντιγράφω από το Βηματοδότη της 10ης Μαΐου:

«.. κάποιοι … προεξοφλούν ότι … ο κ. Γ. Παπανδρέου … θα ζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, σε περίπτωση που ο κ. Αντ. Σαμαράς αποφασίσει να καταψηφίσει, τότε ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές που θα γίνουν πριν από τη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου με το σύνθημα «Γιώργος ή χάος» και θα τις κερδίσει. Επισημαίνω ότι σύμφωνα με ορισμένους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου έχει μετανιώσει που δεν ζήτησε την υπερψήφιση του Μνημονίου πέρυσι από 180 βουλευτές, κάτι που θα μπορούσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη ΝΔ.»

Προφανώς το πάλαι ποτέ κραταιό «συγκρότημα» είτε έχει παράξενη αίσθηση του χιούμορ είτε απευθύνεται σε λοβοτομημένους. Και μιας και δεν αυτο-κατατάσσομαι στους τελευταίους, επιμένω στο χιούμορ.

Έτσι, καταρχήν θεωρώ δεδομένο ότι ο Σαμαράς θα καταψηφίσει το «Μεσοπρόθεσμο». Άλλωστε μετά το Ζάππειο ΙΙ, θα ξεπερνούσε και τον Καρατζαφέρη σε κολοτούμπες αν έκανε αλλιώς.

Μετά, το δίλλημα «Γιώργος ή χάος» αντίκειται στην Αριστοτέλεια Λογική αφού το «Γιώργος» εμπεριέχει το «χάος». Αλλά και αν ποτέ στεκόταν ως δίλλημα, ξέρω πολλούς που θα έριχναν «χάος δαγκωτό!»