Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η Βουλή μετά την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Διάβασα εχτές, 21 Οκτωβρίου, μια ανάρτηση στο «ξυπνήστε ρε» περί απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Κατά την ανάρτηση, στους εναπομείναντες 153 του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ήδη 3 αναπληρωτές, οπότε η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος βασίζεται στους αναπληρωτές αυτούς.

Κατά τον αρθρογράφο της ανάρτησης, καπετάν Κέφαλο, το παραπάνω αποτελεί «απώλεια δεδηλωμένης» και «αλλοίωση της βούλησης του λαού». Βέβαια, κατά την άποψή μου συνταγματικά αυτό είναι «νομότυπο», παρόλο που συμμερίζομαι τον προβληματισμό του αρθρογράφου ότι η κατάσταση είναι προβληματική!

Σχετικά, ο δικός μου προβληματισμός είναι άλλος. Στους εναπομείναντες 153 Πασόκους περιλαμβάνονται οι κκ Αχμέτ Χατζή Οσμάν, βουλευτής Ροδόπης, και Τσετίν Μάντατζη, βουλευτής Ξάνθης. Οι δύο αυτοί βουλευτές δηλώνουν πανταχόθεν «Τούρκοι»! Συμπεραίνω λοιπόν ότι για εθνικούς λόγους η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή είναι άκρως οριακή.

Να ξεφύγω από τα παραπάνω. Απήλαυσα τη στάση του Τσίπρα στη Βουλή. Ο ψευτο-Βενιζέλος προσπαθώντας να ανταπαντήσει απέδειξε το φασισμό και την ελαφρότητά του. Βέβαια το ενσταντανέ που είδαμε στην τηλεόραση δεν θα γινόταν αν Προεδρεύων στη Βουλή δεν ήταν ο ηρωικός και ακάθεκτος Βύρωνας Πολύδωρας. Η φράση του Βύρωνα «το Προεδρείο δεν υποκαθίσταται από τον Υπουργό» θα μείνει ιστορική. Εκείνες τις στιγμές όλοι οι Γαρδιτσιώτες γίναμε δέκα πόντους ψηλότεροι! Μπράβο._