Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Διαβάζω σε μπλογκ συν-ελεύθερων αγωνιζόμενων: «Το επιτελείο της Κ.Ο. (επεξήγηση: εννοεί του ΠΑΣΟΚ), μέρες πριν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, είχε πλήρη γνώση των κινήσεων του βουλευτή Πρέβεζας και ήταν πιθανό ότι στην κρίσιµη ψηφοφορία για το πολυνοµοσχέδιο µε τις εργασιακές αλλαγές και τις περικοπές μισθών στις ∆ΕΚΟ ο κ. Παπαχρήστος θα καταψήφιζε».

Δηλαδή, μπορεί η ελληνική αστυνομία να κοιμάται ήσυχη (ούτως ή άλλως, αυτή κοιμάται). Το επιτελείο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τους πάντες και γνωρίζει τα πάντα!

Και βέβαια το παραπάνω είναι παρωνυχίδα. Ένα ελάχιστο δείγμα του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού μας! Άλλα πολλά: όσοι από τους βουλευτές δεν είναι προϊόντα νεποτισμού, είναι πρώην αφισοκολλητές και κλακαδόροι. Ένα συνονθύλευμα από απάτριδες, ανεπάγγελτους, αμόρφωτους, τυχοδιώκτες  και κλεφτρόνια.

Και ο εύκολος αντίλογος: μην αγγίζεις τη Βουλή γιατί περιμένουν φαντάσματα του παρελθόντος, χούντες, γλάστρες και βασιλικοί! Θα σταματήσει άραγε κάποτε, αυτό το καλαμπούρι; Δηλαδή δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσουν κάποιοι, αφού προηγουμένως επιδείξουν ένα επαγγελματικό έργο; Αφού προηγουμένως μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους δουλεύοντας; Μετά απορούμε που όλοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια σαν τα πρόβατα.

Φίλος πασόκος αναμένει ότι τώρα με 156 εναπομείναντες, μια ομαδούλα 6 βουλευτών (μέσα και η πάλαι ποτέ Βασούλα) θα σηκώσουν κεφάλι και … «θα προστατέψουν τα λαϊκά συμφέροντα». Ήμαρτον Κύριε!



Υ.Γ.: Στον απέναντι τοίχο από το σπίτι μου, είδα σήμερα το πρωί αφίσες για τους «Αλήτες-Ρουφιάνους-Δημοσιογράφους». Τα αγωνιζόμενα παιδιά των δρόμων είναι η πραγματική δύναμη του ελληνικού λαού. Σε αυτούς μόνο ελπίζω. Και η λαϊκή αντίδραση είναι κοντά. Συν-έλληνες και μέτοικοι συνοδοιπόροι, βοηθήστε όλοι.