Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο Φασισμός του Όχλου

Στο χτεσινό δελτίο του Mega, ο κ Πρετεντέρης καταδίκασε την επίθεση κατά του κ Χατζηδάκη και μίλησε για το «Φασισμό του Όχλου». Συνέχισε ζητώντας, να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, «όσο πιο παραδειγματικά γίνεται», οι δράστες. Αυτό, ώστε «να ξέρει ο κάθε αλήτης που θα δείρει ότι δεν θα γυρίσει ήσυχος σπίτι του».

Ο κ Πρετεντέρης, ασχέτως της στράτευσής του στην υπηρεσία του καπιταλισμού, είναι πιθανόν η μόνη εναπομείνασα χαρισματική πένα της σημερινής ελληνικής δημοσιογραφίας. Γι αυτό και μόνο στέκομαι στα λεγόμενά του.

Θα διατυπώσω το σχόλιό μου στα παραπάνω, με ένα ερώτημα: Πόσο παραδειγματικά κ Πρετεντέρη πρέπει να τιμωρηθούν οι δράστες του σημερινού γρονθοκοπήματος ενός ολόκληρου λαού; Αυτοί οι δράστες πρέπει να βρεθούν; Ο κάθε κομματοτραφείς-κλέφτης, βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός, πρέπει να ξέρει  «ότι δεν θα γυρίσει ήσυχος σπίτι του»; Ναι ή όχι;

Δι' ημάς: Στη σημερινή Ελλάδα, ο θανατηφόρα-επικίνδυνος φασισμός είναι ο φασισμός των κυβερνώντων και όχι ο φασισμός του όχλου, που σχολίασε ο κ Πρετεντέρης.