Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νέο Δάνειο –Νέο Μνημόνιο

Οι πολιτικοί μας παζαρεύουν για καινούργιο δάνειο 60 δις από ΕΕ και ΔΝΤ. Και είναι έτοιμοι να υπογράψουν και νέο μνημόνιο με δεσμεύσεις για «περαιτέρω» εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

Πώς να εκφράσει με λέξεις κανείς την αγανάκτηση και την αηδία του; Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και τους συνοδοιπόρους του (ίσως και τη ΝΔ, ποιος ξέρει;) είναι να υπάρχει χρήμα για να το κλέβουν αυτοί και οι στρατιές των πληρωμένων ψηφοφόρων τους.

Και πώς υποτίθεται ότι θα τα ξεπληρώσουμε όλα αυτά; Καμιά απάντηση.

Πικραίνομαι κάθε φορά που ακούω τον κ Παπανδρέου. Σε κάθε δήλωσή του επαναλαμβάνει ότι θα κάνει τη χώρα να σταθεί στα πόδια της και να μπορεί να βγαίνει μόνη της στις αγορές. Δηλ. ο απώτερος στόχος των πολιτικών μας είναι να δανειζόμαστε χωρίς μεσολαβητές. Το να μην δανειζόμαστε ούτε που το αναφέρει κανείς!   

Για τη χτεσινή δολοφονία στην πλατεία Βικτωρίας. Αποτρόπαιο συμβάν. Και γίνεται τραγικό όταν πρόκειται για τη δολοφονία ενός συζύγου τη στιγμή που πηγαίνει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Πιθανόν το συμβάν να γίνει αφορμή για κάποιους συνέλληνες να πουν ότι «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί». Αλλά, φοβάμαι ότι τώρα είναι ήδη αργά. Άλλωστε, από την απελευθέρωση και μετά, το ελληνικό κράτος ποτέ δε θέλησε να ορίσει ποιοι είναι οι εχθροί του.