Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

CIA: Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα

Σήμερα Σάββατο, είδα στα «κυβερνητικά» δελτία ειδήσεων ότι οι συγγραφείς κκ Ευρυβιάδης και Ιγνατίου παρουσίασαν το βιβλίο τους για το μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η ευκαιρία που το ξαναθυμήθηκα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, πριν κανά-δυο μήνες νομίζω.

Δε θέλω εδώ να σχολιάσω το βιβλίο και προφανώς ούτε τον Ανδρέα. Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την προφανή και φτηνή προπαγάνδα που επιχειρείται.

Το βιβλίο επιχειρεί να ρετουσάρει και να ξαναθυμίσει το πάλαι ποτέ αντιαμερικανικό προφίλ του Ανδρέα Παπανδρέου. Προφανώς, για ενδο-ελληνική κατανάλωση. Και πάλι προφανώς, με τελικό στόχο να καλυφθεί η έντονη φημολογία για το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και υιός του Ανδρέα είναι «άνθρωπος των αμερικάνων»!

Να παραπέμψω απλώς στο επίσημο βιογραφικό του Ανδρέα. Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό. Χωρίς καν βασικό πτυχίο διορίσθηκε βοηθός καθηγητή στο Χάρβαρντ, σε ηλικία 23 χρονών. Ο πρόεδρος Τζόνσον μεσολάβησε για την αποφυλάκισή του από την «αμερικανοκίνητη» απριλιανή χούντα. Και άλλα πολλά, περυσινά ξινά σταφύλια! Τι άλλο να πει κανείς; Ξέρετε πολλές περιπτώσεις αντιαμερικανών που τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης από τους αμερικανούς;

Και ακόμα, στο βιβλίο κάθε άλλο παρά κολακεύεται η CIA. Ο κ Ιγνατίου είναι επίσημος ανταποκριτής διαφόρων ΜΜΕ στην Ουάσινγκτον. Ξέρετε πολλούς ξένους ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι να «αντιμάχονται» τη CIA;

Αλλά πάλι, στους χαλεπούς καιρούς μας, πού να βρεθεί αυτός ο νοών, να νοήσει;