Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το τείχος του Έβρου

Παρακολουθώ όλο αυτόν τον τηλεοπτικό θόρυβο για το περιβόητο «τείχος», το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να φτιάξει στον Έβρο το «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (πρόκειται για τη  νέο-πασοκική ονομασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης).

Καταρχήν και όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες διευκρινίζουν: Μιλάνε για μελλοντική κατασκευή μιας περίφραξης, όχι τείχους, και μόνο σε μια περιοχή όπου η Ελλάδα έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Η περιοχή αυτή είναι 12,5 χιλιόμετρα και εκτείνεται μεταξύ των χωριών Καστανιές και Νέα Βύσσα. Τα υπόλοιπα ηπειρωτικά σύνορά μας με την Τουρκία, μήκους περίπου 145 χιλιόμετρα, καθορίζονται από τον ποταμό Έβρο.

Εν αρχή, μου δημιουργήθηκε μια βασική απορία. Τι δουλειά έχει το «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»; Η φύλαξη των συνόρων δεν είναι θέμα του «Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»; Γιατί δεν βάζουν δέκα λόχους του Μηχανικού να φτιάξουν την περίφραξη, σε δύο βδομάδες το πολύ, χωρίς να πούνε λέξη; Τι είναι κατασκευαστικά μια περίφραξη 12,5 χιλιομέτρων; Απολύτως τίποτα. Λένε για κάμερες παρακολούθησης και σχετικά. Ε και; Σήμερα και τα περίπτερα έχουν κάμερες. Σιγά τη διαστημική τεχνολογία.

Και μετά τι είναι όλη αυτή η τηλεοπτική φασαρία;  Με δηλώσεις Πάγκαλου και παράθυρα Παυλόπουλου, Παπουτσή και διαφόρων άλλων. Ο κ Παπουτσής, ο οποίος υποτίθεται είχε την ιδέα της περίφραξης, θεώρησε υποχρέωσή του να δηλώσει ότι κατά βάθος δεν τη θέλει. Οπότε, έριξε ένα τηλεοπτικό κλάμα για τους μετανάστες που «πουλάνε τα νεφρά τους» για να πληρώσουν τους πάσης φύσεως λαθρέμπορους, διακινητές λαθρομεταναστών!

Και καπάκι δηλώσεις των διαφόρων ανθυπο-εκπροσώπων της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τελευταίοι περίπου μας μαλώνουν ως ανθρωπιστικά ανάλγητους, λέγοντας ότι δεν είναι «ευρωπαϊκό» να φτιάχνεις τείχη στα σύνορά σου. Εδώ, η ερώτησή μου είναι γιατί οι κυβερνήτες μας δε διαμαρτύρονται επισήμως στην ευρωπαϊκή ένωση για τις δηλώσεις αυτές; Υποτίθεται ότι είμαστε ανεξάρτητο κράτος.

Για άλλη μια φορά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω και γιατί συντηρείται αυτή η φασαρία. Διαβάζω όμως σε «περιφερειακό» γαλλικό τύπο διάφορες μπηχτές!

Κατά τους γάλλους, η ιστορία σκόπιμα ανακινείται από την ελληνική κυβέρνηση. Ο σκοπός είναι να διεγερθούν τα αντανακλαστικά «κατά των τειχών» των διαφόρων «ευρωπαίων προοδευτικών». Έτσι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να «εκβιάσει» για έκτατη χρηματοδότηση ώστε «να δεχτεί» να μην φτιάξει τελικά την περίφραξη.

Οι γάλλοι με την ευκαιρία αναφέρουν ένα περιστατικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής ένωσης  στην Ελλάδα. Ο έλεγχος ήταν για το τι έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τα χρήματα, τα οποία έχει πάρει για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης. Αναφέρουν ότι ζήτησαν να τους δείξουν τα καταδιωχτικά του λιμενικού τα οποία υποτίθεται αγοράστηκαν για το σκοπό αυτό. Τους έδειξαν κάποια σε ένα νησί. Στο επόμενο νησί τους έδειξαν τα ίδια. Δηλαδή οι έλληνες μετέφεραν τα καταδιωχτικά από το ένα νησί στο άλλο, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εξαπατήσουν τους ελεγκτές πως είχαν αγοράσει έναν συγκεκριμένο αριθμό σκαφών, για κάθε νησί.

Και πάλι οι γάλλοι. Λένε ότι οι έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα «διπλασιάζουν» το μισθό τους κάνοντας τα στραβά μάτια στους λαθρομετανάστες.

Μπάχαλο! Τι από τα παραπάνω είναι αλήθεια, τι ψέματα, ένας Θεός ξέρει. Σίγουρα, οι κατά καιρούς κυβερνήτες μας «τα τσεπώνουν», εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τους λαθρομετανάστες. Και απολύτως σίγουρα, με όλα αυτά έχουν καταντήσει τη χώρα ρεζίλι των σκυλιών, διεθνώς._