Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επιτροπείες

Δεν το ξεκαθαρίζουν αλλά όλο και ακούγεται. Ο χαλκευμένος πρωθυπουργός το επενδύει με «παρανδρεϊκή» ψευδολογία και προσπαθεί να το παρουσιάσει ως «αναγκαία» εισαγωγή τεχνογνωσίας. Αναφέρομαι σε αυτά που ακούγονται για διορισμό «Ευρωπαίων Επιτρόπων» στα Υπουργεία και την Επιτροπή Ξεπουλήματος.

Επιτροπεία σημαίνει απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας. Και όταν αυτό γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνώντων σημαίνει ότι οι κυβερνώντες πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αν ο κ Παπανδρέου πιστεύει ότι οι υπουργοί του και αυτός δεν ξέρουν να κυβερνήσουν, αυτό είναι διαφορετικό από το να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι «ένδειξη ειλικρίνειας» να διοριστούν Επίτροποι. Το ότι ο κ Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν κυβερνά το γνωρίζουμε από μόνοι μας. Αλλά η λύση για το πρόβλημα αυτό στη Δημοκρατία είναι οι εκλογές.

Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, οι Επιτροπείες απλά επιβάλλονται από την Τρόικα. Αν είναι έτσι, τότε η κυβέρνηση οφείλει να το πει ξεκάθαρα και αν έχει αίσθηση εθνικής ευθύνης να το καταγγείλει και να το αρνηθεί με όποια θυσία. Τότε μόνο θα πείσει τους «αγανακτισμένους» και εξαγριωμένους ότι δεν τους έχει προδώσει. Ιδού λοιπόν «πεδίον δόξης λαμπρό» για τον κ Παπανδρέου, την κυβέρνησή του και τους κυβερνητικούς βουλευτές. Άλλως ο κύβος ερίφθη!