Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικά πετρέλαια - Suite

«… δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων
οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων.»
Δημοσθένης
Α΄ Ολυνθιακός Λόγος, 349 π.Χ.

«…αν μας υποδουλώσουν οικονομικά,
το εθνικό μας θέμα θα πάει σε άλλα χέρια
και ο λαός μας θα αναζητήσει πατρίδες αλλού.»
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄
Δήλωση, Ιανουάριος 2007

Συνεχίζω. Ο κ Παπανδρέου, σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε δηλώσεις περί περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας. Η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο δεν υπήρχαν τότε. Την ίδια χρονική περίοδο, και περιφερόμενος ανά τον πλανήτη, δήλωνε ότι η Ελλάδα είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Στη συνέχεια μας οδήγησε στο ΔΝΤ, υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση και αποδέχτηκε παραίτηση από τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έκτοτε, η χώρα τελεί υπό μνημονιακή κατοχή. Και ως υποδουλωμένη οικονομικά, φαντάζει εύκολο θύμα στα διεθνή αρπακτικά.

Σημαίνουν τα παραπάνω ότι ο κ Παπανδρέου είναι προδότης; Ή τουλάχιστον, ότι δρα κατά των εθνικών συμφερόντων; Δι’ εμέ, όχι. Τα παραπάνω είναι λάθος πολιτική, αλλά όχι προδοσία. Το τελευταίο το υποστηρίζω για όλες τις μέχρι τώρα πράξεις του κ Παπανδρέου, με εξαίρεση την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, στην οποία παραιτηθήκαμε από τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και για την υπογραφή αυτή όμως, είμαι έτοιμος να ακούσω την δικαιολογία ότι τότε βρέθηκε χωρίς άλλη επιλογή. Είπα να ακούσω, όχι να δεχτώ.

Η Ιστορία των Ελλήνων θα αποφασίσει οριστικά κάποια στιγμή πως θα χαρακτηρίσει τον κ Παπανδρέου και την πολιτική του. Χωρίς να λάβει υπόψη βέβαια, φήμες και σενάρια, αλλά αποτελέσματα.

Επί του προκειμένου. Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο της σημερινής «Νίκης» (30 Δεκεμβρίου), ότι ο κ Παπανδρέου στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2011 θα βρεθεί στην Τουρκία. Η εφημερίδα συνεχίζει, αναφέροντας «φήμες» ότι εκεί θα υπογράψει συνθήκη με την οποία η Ελλάδα θα απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα για Ίμια και Καστελόριζο. Καταλαβαίνετε τώρα, τι θέλω να πω. Όπως και να το επενδύσουν αυτό επικοινωνιακά οι προπαγανδιστές. Όπως και να το διατυπώσουν. Γκρίζες ζώνες ή συνεκμετάλλευση. Αν η Ελλάδα στερηθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε «μια σπιθαμή χερσαίας ή θαλάσσιας περιοχής», ο κύβος ερίφθει! Τότε, η Ιστορία των Ελλήνων θα γράψει δίπλα από το όνομα του κ Παπανδρέου έναν χαρακτηρισμό. Προδότης. Τίποτα άλλο.

Αλλά πάντα, θέλω να ελπίζω. Επί του παρόντος, απλώς σημειώνω σκέψεις και αναμένω.

Μιλώντας για πετρέλαια θέλω να γράψω μερικά ενσταντανέ από τις πράξεις των ηγετών της Μέσης Ανατολής. Αλλά αυτά κάποια άλλη στιγμή. Συνέλληνες, όπου γης, καλή χρονιά. Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Με αγάπη._