Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δελτία ειδήσεων

Αυτά που ακούμε στα ελληνικά δελτία ειδήσεων θα κάνουν και τους παππούδες να βγουν με πλακάτ «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»!

Παραθέτω δύο δείγματα από το χτεσινό δελτίο. Ευθυμείτε!

Το πρόγραμμα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κολλάει στην απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων». Ειδικά στους συμβολαιογράφους. Μας δείχνουν σπέσιαλ ρεπορτάζ σχετικά. Το γαυγιστήρι του ΠΑΣΟΚ στο δελτίο του Mega, αναφέρομαι στον artifact-χειμαρρώδη κ Καψή, ρίχνει ένα δικανικό, όπου εξηγεί το απαράδεκτο της περιπτώσεως.

Για να δω τον κ Καψή, πρώτο παράθυρο-πίστα στο δελτίο, να τα λέει αυτά, καταλαβαίνω ότι ο ίδιος ο κ Πρωθυπουργός «έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον». Ειδικά για τους συμβολαιογράφους! Τι συμβαίνει με αυτούς; Άκουσον-άκουσον «κληρονομούν το αρχείο τους στα παιδιά τους». Πράγματι, διαπιστώθει ότι κατά 10% οι σημερινοί συμβολαιογράφοι είναι παιδιά συμβολαιογράφων!

Όταν αυτά τα διατάζει ο κ Παπανδρέου, ο τρεις γενιές νεώτερος, και τα σπικάρει ο κ Καψής, ο επίσης τρεις γενιές νεώτερος, τι να προσθέσω εγώ ο κακομοίρης;

Την ίδια στιγμή που το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί, αφού όλοι οι άνεργοι θα μπορούν ελεύθερα να γίνουν συμβολαιογράφοι, δέστε τι γίνεται στα νοσοκομεία.

Νοσηλευτής, εργαζόμενος σε μονάδα ψυχοκινητικής αποκατάστασης, πέθανε στη διάρκεια της βάρδιάς του. Ο θάνατός του «έγινε αντιληπτός» την επόμενη μέρα, όταν ήρθε ο αντικαταστάτης του. Δηλ. κατά τη διάρκεια της βάρδιας, ο ατυχής νοσηλευτής ήταν απολύτως μόνος! Τα λέγαμε στις 20 Δεκεμβρίου. Γιατρός, καθαρίστρια, τραπεζοκόμος, θυρωρός, φύλακας δεν προβλέπονται!

Οπότε ρε κύριοι πολιτικοί, πού πήγε η τρύπα στα οικονομικά των νοσοκομείων; Στις κατασκευαστικές εταιρείες, στους προμηθευτές, στους κομματικούς σας ντερβέναγες των «διοικητικών συμβουλίων», και φυσικά, στους «τοπικούς» βουλευτάς που μεσολάβησαν, και τους «αρμοδίους» υπουργούς που ενέκριναν. Ναι; Τιμωρήθηκε κανείς; Και το καλύτερο: Σταμάτησε αυτή η «πολιτική»;