Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Γκλέτσος

Χαιρετίζω το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Στυλίδας, κ Απόστολο Γκλέτσο. Ο κ Γκλέτσος δείχνει ότι δεν ξέρει μόνο να παίζει το παλικάρι ως ηθοποιός, αλλά πράγματι είναι παλικάρι και το λέει η περδικούλα του. Μπράβο. Όπως θα είδατε από χτες, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ο κ Γκλέτσος διώκεται γιατί άνοιξε παράδρομους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας, ώστε οι ντόπιοι αυτοκινητιστές να μην πληρώνουν διόδια.

Εννοείται η «ανεξάρτητη» και «ελληνική» δικαιοσύνη και προφανώς η «ελληνική» χωροφυλακή είναι με το μέρος της κατασκευάστριας εταιρείας που θέλει να εισπράττει τον κεφαλικό φόρο. Και εννοείται διώκουν το Γκλέτσο!

Τι να πει κανείς; Η μοίρα της ελληνικής λεβεντιάς το θέλει το αρματολίκι! Γεια σου ρε λεβέντη Γκλέτσο, μας κάνεις υπερήφανους. Άσε τους λιμοκοντόρους να εκτελούν τη διατεταγμένην υπηρεσία τους. Αυτή τους αξίζει.

Μάλλον θα έπρεπε να σταματήσω εδώ για να μείνουμε με την αισιοδοξία και το όνειρο μιας ελληνικής λεβεντιάς «από τα παλιά», αλλά επιτρέψτε μου να συνεχίσω με άλλες δυο μικρές αναφορές.

Διαβάζω ότι ενώ συνεχίζονται οι ταραχές των πεινασμένων της Αλγερίας, έχουν ήδη αρχίσει ανάλογα επεισόδια και στην Τυνησία. Εύχομαι πάντα ο Θεός να βοηθάει καθέναν που ξεσηκώνεται για την ελευθερία του, το δίκιο του και μια θέση στον ήλιο. Είμαι εις αεί με τους ξεσηκωμένους. Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα της Αλγερίας και της Τυνησίας είναι εξ ολοκλήρου διεφθαρμένο και ουδείς βρίσκεται να ηγηθεί αυτών των πεινασμένων διαδηλωτών. Θέλω να δω τους «δικούς μας» τι θα κάνουν, όταν θα έρθει η ώρα.
 
Κλείνω με σχόλιον επί τη αναγγελία «σκιώδους». Εχτές βράδυ, σε στέκι-ουζερί έκανα πλάκα σε διάφορα φιλαράκια καλαματιανούς. Οπωσδήποτε δεξιούς. Τους εξηγώ ότι ο «Αντώνης τους» ως οικονομολόγος και πρώην Υπουργός Οικονομικών θεωρεί καθήκον του να «βάλει πλάτη» τη στιγμή αυτή, για την ελληνική οικονομία! Θυμίζω, χτες τα
spread ξεπέρασαν τις χίλιες μονάδες βάσης. Και παρόλα αυτά, σήμερα Τρίτη, οι νταβατζήδες βγάζουν τη χώρα στη γύρα για τη μηνιαία ζητιανιά. Όπως παραπλανητικά το λένε οι τηλεοπτικοί αλήτες-ρουφιάνοι, «τεστάρουν τις αγορές» (τρομάρα τους!). Οπότε αναμένεται πανωλεθρία. Το σκέφτηκε λοιπόν ο «Αντώνης τους» από δω, το σκέφτηκε από κει και τσουπ ανακοίνωσε χτες τη «σκιώδη κυβέρνηση». Μέχρι να συνέλθουν από το σοκ οι δεξιοί, μέχρι να σταματήσουν τα γέλια οι αριστεροί, θα έχει προλάβει να ξεχαστεί ότι πατατράκ και να γίνει με το «δανεισμό»!