Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Λαϊκός ξεσηκωμός τώρα!

Ακούω. Την Τουρκία να κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην Ελληνική ΑΟΖ. Ότι «φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009 για να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ και τη χρεοκοπία. Τους γερμανούς επιτηρητές στα υπουργεία. Ακούω για το αβάσταχτο χαράτσι στα ακίνητα και τις απειλές για κατασχέσεις σε όσους δεν το πληρώσουν. Και ακούω και μια κυβέρνηση που δέχεται διαταγές από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας και αυτό θεωρείται φυσιολογικό.

Είναι προδότες; Πιθανόν για την κοινή γνώμη του σήμερα, όπως αυτή έχει κοπιωδώς διαμορφωθεί, να μην είναι παρά μια κυβέρνηση που προσπαθεί να «σώσει» τη χώρα σε δύσκολους καιρούς! Για μένα είναι προδότες.

Οι στόχοι τους είναι σαφέστατοι. Εξαθλίωση, σοκ και αποπροσανατολισμός, ξεπούλημα της χώρας. Ξεπούλημα στο διεθνές κεφάλαιο.

Και πρέπει οι συνέλληνες να μάθουν τι σημαίνει η φράση «ο λογαριασμός δεν βγαίνει» της κ Βάσως Παπανδρέου. Ας ζητήσουν λοιπόν από τους βουλευτές που ψηφίζουν να τους πούνε πόσα πρέπει να πληρώνει κάθε εργαζόμενος έλληνας για την αποπληρωμή του χρέους και για πόσο; Οι βουλευτές ξέρουν; Αμφιβάλλω. Όμως θα περίμενα ο υπουργός «Βαρέλι δίχως πάτο» να πει αυτό στους έλληνες πολίτες, πρώτα απ’ όλα. Αντί αυτού υφιστάμεθα τα αποτελέσματα της άγνοιάς του και τον ακούμε να αρλουμπολογεί και να αποπροσανατολίζει.

Και μου είναι ιδιαίτερα επώδυνο να βλέπω τους έλληνες πολίτες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τη χρεοκοπία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι τους ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν. Οι ιδιώτες τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν δουλεύουν. Τους γιατρούς. Τους αγρότες. Τους ταξιτζήδες. Τους πανεπιστημιακούς! Και αυτοί που τα φάγανε, οι προδότες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ πρώτα απ’ όλα, συνεχίζουν το φαγοπότι στο κουφάρι της Ελλάδας.

Έλληνες, δε μας μένει παρά ο λαϊκός ξεσηκωμός. Και αν υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι ήδη είναι αργά; Δεν μένει παρά να τους διαψεύσουμε.