Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Περιμένοντας να γυρίσει η σελίδα

Είμαι και πάλι Ελλάδα. Περιήγηση στην Πελοπόννησο. Το φθινόπωρο είναι ιδανικό για διακοπές. Οι μέρες ηλιόλουστες, ο καιρός γλυκός και η θάλασσα ζεστή.

Τα σημάδια μιας επικείμενης αλλαγής πλανώνται παντού. Στον αριθμό των μεταναστών. Στο παραδομένο βλέμμα των εναπομεινάντων ιθαγενών, υπερήλικες οι περισσότεροι. Στα χωράφια όπου ακόμα και η επιστασία γίνεται από αλλοδαπούς. Στην ηχορύπανση από τις εκπαιδευτικές πτήσεις των αεροπλάνων της πολεμικής αεροπορίας.

Και η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση περιμένει την επιστροφή της τρόικας! Την ικετεύει γονυπετής. Χτες στη Γερμανία, ο κύριος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι πρόβλημα για αυτόν που δεν έχει την υποστήριξη του λαού, είναι στη θέση του για να σώσει τη χώρα! Καταλαβαίνει τι λέει; Σε συνεντεύξεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ Πάγκαλος μιλάει για τον «κομμουνιστικό κίνδυνο»! Προφανώς απευθύνεται στους αμερικάνους, μόνοι εναπομείναντες στυλοβάτες της κυβέρνησης! Ο έτερος αντιπρόεδρος δίνει καθημερινά συνεντεύξεις για να εξαγγείλει νέα αυθαίρετα μέτρα, αρλουμπολογώντας εμετικά. Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση είναι παρελθόν και δεν το ξέρει!

Και ο ελληνισμός; Δυστυχώς το τσουνάμι της Ιστορίας έρχεται. Βρίσκει το λαό απροετοίμαστο και μισοκοιμισμένο από τις κορώνες των δοσίλογων πολιτικών. Μόνο λίγες μονάδες θα σωθούν.

Φεύγω αύριο-μεθαύριο. Ετοιμάζομαι για τον αποχαιρετισμό στα όμορφα μέρη της αγαπημένης μου Πελοποννήσου.