Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Καταστροφή

Πολλές και με πολλούς τρόπους συνέβησαν
και θα συμβούν καταστροφές ανθρώπων,
με φωτιά και με νερό οι μεγαλύτερες
και με πολλά άλλα μέσα άλλες μικρότερες.
Πλάτωνα, "Τίμαιος" 23Β


Είναι δραματικές οι στιγμές για χιλιάδες ανθρώπους στην Ιαπωνία. Στιγμές που διδάσκουν πόσο ανίσχυρος είναι στην πραγματικότητα ο φθαρτός άνθρωπος. Φευ!

Βρυξέλλες, 11 Μαρτίου. Οι ευρωπαίοι ηγέτες, με προεξέχουσα την κ Μέρκελ, μας ζητάνε να τους πουλήσουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ότι άλλο κερδοφόρο έχει απομείνει στο αναιμικό ελληνικό κράτος. Και προφανώς οι 300 δοσίλογοι το κουβεντιάζουν.

Το ερώτημα μου είναι τι έσοδα θα έχει ύστερα το ελληνικό κράτος; Μην ξεχνάτε ότι όλα τα έχουμε ήδη πουλήσει. Ακόμα και τα εισιτήρια για την επίσκεψη στην Ακρόπολη. Προ πολλού!

Θα έχει λοιπόν μόνο τη φορολογία των μικρο-μικρών. Δηλαδή τους έλληνες φουκαράδες. Αν δείτε τι φοροαπαλλαγές έχουν οι μεγαλοκαρχαρίες θα με δικαιώσετε για το παραπάνω «μικρο-μικρών». Να σημειώσω ότι μεσαία παραγωγική τάξη στην Ελλάδα δεν υπάρχει, όταν μιλάμε με ευρωπαϊκή οικονομική κλίμακα.

Και η φορολογία των μικρο-μικρών θα πρέπει να πληρώσει το στρατό, την αστυνομία, το όποιο κράτος πρόνοιας, την όποια δημόσια παιδεία και τις όποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες (θ’ απομείνει άραγε καμία;). Αλλά όχι μόνο. Η φορολογία των μικρο-μικρών θα πρέπει να ξεπληρώσει και το χρέος!

Κατόπιν τούτου νομίζω ότι κάπου εδώ πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο έργο που άρχισε στις 25 Μαρτίου 1821! Σε λίγο οι έλληνες, για άλλη μια φορά στην πολύπαθη ιστορία τους, θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ ξενιτιάς ή ραγιαδισμού.