Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε τροχιά ελεύθερης πτώσης

Δεν γράφω τακτικά τελευταία γιατί από τη μια δεν έχω και πολύ χρόνο, από την άλλη η πολιτική σκηνή έχει βαλτώσει. Τώρα βέβαια έχομε να περιμένουμε την «εις αύριον» εξαγγελία των περικοπών, οι οποίες θα επιφέρουν τα 23 δισεκατομμύρια για την περίοδο 2012-2013! Εννοείται ότι η υπόθεση έχει προ πολλού ξεφύγει. Κατρακυλάμε. Αλλά ας διατηρήσουμε το χιούμορ μας!

Καταρχήν, να εξηγήσω γιατί σήμερα είμαι διαθέσιμος. Στις αραβικές χώρες οι εβδομαδιαίες ημέρες αργίας δεν είναι το Σαββάτο και η Κυριακή αλλά η Παρασκευή και Σαββάτο. Παλαιότερα ήταν η Πέμπτη και η Παρασκευή. Αλλά πριν λίγα χρόνια το «εξευρωπάισαν». Καταχρηστικό αποτέλεσμα επί της πράξης, οι ημέρες αργίας να είναι η Πέμπτη, η Παρασκευή και το Σαββάτο, τουλάχιστον για τους «παλιούς»! Αυτά για να μπαίνετε στο πνεύμα της Ανατολής. Όχι ότι στην Ελλάδα είμαστε μακριά.

Παρακολουθώ λοιπόν ότι ακούγεται για τα 23 δις. Ενδιαφέρον είναι πως κυριολεκτικά μέχρι εχτές οι υπουργοί δεν ήξεραν το ύψος περικοπών του υπουργείου τους. Και μας λένε ότι αύριο ο κ Παπανδρέου θα εξαγγείλει όχι μόνο τα ποσά ανά υπουργείο αλλά και το ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες περικοπές! Αναρωτιέμαι λοιπόν αφελώς, ποιος σχεδίασε και αποφάσισε αυτές τις περικοπές;

Είναι κοινό μυστικό ότι ο κατάλογος το περικοπών έχει ετοιμασθεί έξωθεν! Η «κυβέρνηση» είναι μόνο για να τον αναγγείλει! Ότι μικρο-αλλαγές γίνουν ύστερα από το «διάλογο» μιας μέρας, εννοώ αύριο, θα ξαναλλάξουν κατά την «έγκριση» του πακέτου από την Τρόικα! Οπότε και οι υπουργοί θα παίξουν το ρόλο τους ως θεατρίνοι και ότι θέλουν οι «παιδαγωγοί» μας θα μας κάνουν.

Ενδεικτικό. Ο κ Σόιμπλερ, αναφέρομαι στον γνωστό γερμανό υπουργό οικονομικών, παρήγγειλε έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς, όχι από την ελληνική κυβέρνηση. Την έκθεση θα την χρησιμοποιήσει για να αποφασίσει για εμάς -χωρίς εμάς!

Όλα πάντως δείχνουν ότι πάμε για αναδιάρθρωση. Χρονικά την προσδιορίζουν από Ιούνιο και μετά. Θα δούμε.

Στο δελτίο του Mega (η αδυναμία μου!), είχαμε εμφάνιση Λοβέρδου. Αρχικά με θράσος κατοχικού καταδότη δήλωσε τη συμφωνία του για τις δε θυμάμαι πόσα δις περικοπές στην Υγεία. Κατόπιν το γύρισε σε ριάλιτι γιατί τώρα αυτοί που γιουχάρουν τους πολιτικούς άρχισαν να ρίχνουν και ξύλο! Αναφέρεται σε σημερινό περιστατικό. Καταλαβαίνουμε ότι αυτός τις γλύτωσε (γιατί ρε γαμώτο;). Ο Πρετεντέρης του κάνει φωνητικά εφέ και απαιτεί «να συλλαμβάνονται οι αλήτες που δέρνουν!» Είμαι λίγο χαλαρός απόψε και δεν τα πιάνω εύκολα. Για ποιόν άραγε να φοβάται ότι θα τις φάει ο ενίοτε άρτιφακτ-μειλίχιος, κ Πρετεντέρης;